How to prepare trilece
How to prepare trilece: Ingredients:
* 6 eggs
* 400 g of sugar
* 400 grams of flour
* 1 paste powder
* 1 vanilla sugar
* 1/2 liter. "Hoppla" cream
* ½ liter of milk
* 300 g of "Nestle" milk powder
* 1/2 kg of caramel.
Preparation:
Mix the egg whites until well foamed. Sugar is added to continue shaking, until the mixture forms a stable foam.
Add the yolks and continue mixing. Add flour mixed with paste powder and vanilla sugar to this mixture, mixing with a spoon, until the mixture is compacted.
The dough is poured into a baking tray lined with greaseproof paper, or greased and greased.
It is put in a hot oven with a temperature of 180 degrees Celsius to bake for about 30 minutes. After it cools a little, invert it, remove the paper.
Cream is poured into the baking pan and the baked sponge is placed on it. With ½ liter. cold milk, stir the milk powder and after mixing well, so that no milk grains remain, mix with 1 liter. lukewarm milk. This mass of milk (1.1/2 l.) is poured over the sponge, piercing it with a fork if necessary, so that it drinks the milk well.
If the caramel is thick enough, it is thrown on top, and if it is thin, it is better to throw it on the trileke then, when it is served, it is understood after it is cut into squares.
* 6 vezë
* 400 gr sheqer
* 400 gr miell
* 1 pluhur paste
* 1vanil sheqer
* 1/2 lit. ajkë “Hoplla”
* ½ lit qumësht
* 300 gr qumësht pluhur “Nestlle”
* 1/2 kg karamel.
Përgatitja:
Perzihen të bardhat e vezëve gjersa të shkumojnë mirë. Shtohet sheqeri për të vazhduar tundja, gjersa masa të formohet shkumë e qëndrueshme.
Shtohen të verdhat dhe vazhdon perzierja. Kësaj mase i shtohet mielli i përzier me pluhur paste dhe sheqer vanilje, duke e përzier me lugë, gjersa masa të kompaktësohet.
Brumi derdhet në tepsi shporeti të shtruar me letër të yndyrshme,ose të lyer me yndyrë dhe të përmillur.
Futet në furrë të nxehtë me temp.180 gardë Celsius që të piqet për afro 30 min. Pasi të ftohet pak përmbyset, largohet letra.
Në tepsi ku është pjekur, derdhet ajka dhe mbi të vendoset pandispanja e pjekur. Me ½ lit. qumësht të ftohtë, trazohet qumështi pluhur dhe pasi të përzihet mirë, në mënyrë që mos të mbesin kokrriza qumështi, përzihet me 1 lit. qumësht të vakët. Kjo masë qumështi (1,1/2 l.) hidhet mbi pandispanjë duke e shpuar me piru në rast nevoje,që ta pijë mirë qumështin.
Nëse karameli është mjaftueshëm i trashë, hidhet mbi, e nëse është i hollë, mirë është ai të qitet mbi trileqe atëherë, kur edhe shërbehet,kuptohet pasi të pritet në katrorë.
0 comments:
Post a Comment
thanks