INGREDIENTS FOR 4-6 PEOPLE:
12 lasagna noodles, 200 g Parmigiano Reggianoichopped, 1 kg of bechamel cream.
FOR CHIMA:
1 carrot, 1 onion, 4 spoons of olive oil, 1 glass of milk, 50 g of butter, 1 glass of red wine, salt, pepper to taste, 100 g of pancetta, minced beef, minced pork, 250 g meat juice, 250 ml tomato juice, 1 branch of celery.
PREPARATION:
We start with the preparation of the chemical. Clean and finely chop the carrots, celery and onion and fry all three in a hot pan with butter and olive oil. Finely chop the pancetta and put them together with the minced meat in the same pan where we fry them together on high heat for a few minutes. We quench it with red wine and let it evaporate always on high heat. When it is ready, add the tomato juice, meat broth, salt, pepper and let it all boil in the pot for about 2 hours. While the cumin is boiling, prepare the béchamel, keeping in mind that for lasagna it must be thin. When we have the cumin and bechamel ready, heat the oven to 160 degrees and start laying out the lasagna. Grease a rectangular pan with butter and sprinkle with a few spoons of cumin. We spread a layer of lasagna, then a layer of béchamel, again a layer of cumin and cover them with a layer of grated Parmigiano cheese. Repeat the same for all layers. At the end, we mix cumin and bechamel together and place the last pasta. Bake for 50-60 minutes until golden brown. When it is ready, remove it from the oven and let it cool for 10 minutes before cutting it.
PËRBËRËSIT PËR 4–6 PERSONA:
12 peta lazanjash, 200g Parmigiano Reggiano i
grirë, 1kg krem beshamel.
PËR KIMËN: 1 karotë, 1 kokërr qepë, 4 lugë gjelle vaj ulliri, 1 gotë qumësht, 50g gjalpë, 1 gotë verë e kuqe, kripë, piper sipas dëshirës, 100g pançetë, mish i grirë viçi, mish i grirë derri, 250g lëng mishi, 250ml lëng domatesh, 1 degë selino.
PËRGATITJA: Fillojmë me përgatitjen e kimës. Pastrojmë dhe grijmë hollë karotat, selinonë dhe qepën dhe të tria i skuqim në një tigan të nxehtë me gjalpin dhe vajin e ullirit.Grijmë hollë pançetën dhe së bashku me mishin e grirë i hedhim në po të njëjtin tigan ku i skuqim së bashku në zjarr të fortë për disa minuta.E shuajmë me verë të kuqe dhe e lëmë të avullojë gjithmonë në zjarr të fortë. Kur të jetë gati, shtojmë lëngun e domateve, lëngun e mishit, kripë, piper dhe I lëmë të ziejnë të gjitha në tenxhere për rreth 2 orë.E përziejmë herë pas here duke shtuar lëng mishi dhe në fund ngadalë, qumështin. Në kohën që zien kima, përgatisim beshamelin duke pasur parasysh që për lazanjat ai duhet të jetë I hollë.Kur t’i kemi edhe kimën edhe beshamelin gati, nxehim furrën në 160 gradë dhe fillojmë të shtrojmë lazanjat. Lyejmë me gjalpë një tavë drejtkëndëshe dhe shpërndajmë në të disa lugë kimë.Mbi to shtrojmë një shtresë lazanjash, pastaj një shtresë beshamel, sërish një shtresë kimë dhe i mbulojmë me një shtresë djathë Parmigiano të grirë. Përsërisim të njëjtën gjë për të gjitha shtresat.Në fund përziejmë kimë dhe beshamel bashkë dhe i vëmë shtresën e fundit. E pjekim për 50–60 minuta derisa të formojë një shtresë të artë. Kur të jetë gati, e heqim nga furra dhe e lëmë të ftohet për 10 minuta para se ta presim.
12 peta lazanjash, 200g Parmigiano Reggiano i
grirë, 1kg krem beshamel.
PËR KIMËN: 1 karotë, 1 kokërr qepë, 4 lugë gjelle vaj ulliri, 1 gotë qumësht, 50g gjalpë, 1 gotë verë e kuqe, kripë, piper sipas dëshirës, 100g pançetë, mish i grirë viçi, mish i grirë derri, 250g lëng mishi, 250ml lëng domatesh, 1 degë selino.
PËRGATITJA: Fillojmë me përgatitjen e kimës. Pastrojmë dhe grijmë hollë karotat, selinonë dhe qepën dhe të tria i skuqim në një tigan të nxehtë me gjalpin dhe vajin e ullirit.Grijmë hollë pançetën dhe së bashku me mishin e grirë i hedhim në po të njëjtin tigan ku i skuqim së bashku në zjarr të fortë për disa minuta.E shuajmë me verë të kuqe dhe e lëmë të avullojë gjithmonë në zjarr të fortë. Kur të jetë gati, shtojmë lëngun e domateve, lëngun e mishit, kripë, piper dhe I lëmë të ziejnë të gjitha në tenxhere për rreth 2 orë.E përziejmë herë pas here duke shtuar lëng mishi dhe në fund ngadalë, qumështin. Në kohën që zien kima, përgatisim beshamelin duke pasur parasysh që për lazanjat ai duhet të jetë I hollë.Kur t’i kemi edhe kimën edhe beshamelin gati, nxehim furrën në 160 gradë dhe fillojmë të shtrojmë lazanjat. Lyejmë me gjalpë një tavë drejtkëndëshe dhe shpërndajmë në të disa lugë kimë.Mbi to shtrojmë një shtresë lazanjash, pastaj një shtresë beshamel, sërish një shtresë kimë dhe i mbulojmë me një shtresë djathë Parmigiano të grirë. Përsërisim të njëjtën gjë për të gjitha shtresat.Në fund përziejmë kimë dhe beshamel bashkë dhe i vëmë shtresën e fundit. E pjekim për 50–60 minuta derisa të formojë një shtresë të artë. Kur të jetë gati, e heqim nga furra dhe e lëmë të ftohet për 10 minuta para se ta presim.
0 comments:
Post a Comment
thanks