Receta.vetem me lakra te egra dhe spinaq( spinaq nje tufe,30 g lepjet,labot I eger 30 g,labot I bute 30 g,lepjet e eger 30 g,nen100 g,veshe lepuri 5 g,gjethe hardalli40 g,reshqyll 10 g,cikore10 g,bishta qepe50 g,bishta hurdhre50 g,nga nje tufe koper,majdanoz,nenexhik,kripe,piper,nje gote vaj ulliri,dhe nje gote uji me oriz.Te gjithe perbersit pasi jane lare mire I grime imet dhe I shtypim me dore me nje ene tjeter ne uje the valuar vendosim gjethet e rrushit per 1 min sa te ndryshoj ngjyre dhe I kalojme ne uje te ftohte dhe jemi gati per mbledhjen e japrakeve ,Marrim nje tave me fund te gjere hedhim 3 luge vaj ulliri dhe nje shtrese gjethe rrushi dhe disa dege nenexhik disa kumbulla ose pistil dhe reshtojme japraket sipas formes se tenxheres me forme rrethore duhen deri me 3 shtresa pasi ziejne me mire me perfundim vendosim 2 pjata per peshe qe japraku te ruaj formen e mbulojme me uje me pak kripe dhe e ziejme per40 min me fund me lengun qe mbetet dhe leng limoni I sperkatim e shoqerojme me kos sipas deshires.
0 comments:
Post a Comment
thanks