Monday, October 24, 2016
Makarona në furrë, receta gatimi
Përbërësit:
500 gr makarona
300 gr mish të grirë
1 lt salcë
1 qepë
1 karotë
2 lugë vaj
djathë parmixhano
1 degë selino
kripë, piper
Salca beshamel:
1 lt qumësht
100 gr gjalpë ose margarinë
100 gr miell
kripë
arrë moskat
Përgatitja:
Skuqim qepën në fillim. Shtohet karota e prerë në kubikë dhe selinoja e prerë hollë. Më pas shtojmë mishin e grirë dhe vazhdojmë skuqjen. Hedhim mbi to salcën duke shtuar kripë dhe piper.
Pasi të marrë 2-3 valë, e heqim nga zjarri.
Vëmë tenxheren me ujë e kripë dhe ziejmë makaronat për 3 minuta. I kullojmë dhe i përziejmë me salcën, më pas i shtrojmë në tavë.
Në një tenxhere tjetër, hedhim gjalpin dhe më pas shtojmë miellin. E skuqim lehtë dhe i shtojmë gradualisht qumështin duke e trazuar që të mos krijohen kokrriza. I shtojmë salcës beshamel, kripë, arrë moskat dhe e lëmë të bëhet kemoze. Këtë salcë e hedhim mbi makarona. Shtojmë sipas dëshirës djathë parmixhano dhe e fusim në furrë më 250° për 25 minuta.
Makarona në furrë
Përbërësit:
500 gr makarona
300 gr mish të grirë
1 lt salcë
1 qepë
1 karotë
2 lugë vaj
djathë parmixhano
1 degë selino
kripë, piper
Salca beshamel:
1 lt qumësht
100 gr gjalpë ose margarinë
100 gr miell
kripë
arrë moskat
Përgatitja:
Skuqim qepën në fillim. Shtohet karota e prerë në kubikë dhe selinoja e prerë hollë. Më pas shtojmë mishin e grirë dhe vazhdojmë skuqjen. Hedhim mbi to salcën duke shtuar kripë dhe piper.
Pasi të marrë 2-3 valë, e heqim nga zjarri.
Vëmë tenxheren me ujë e kripë dhe ziejmë makaronat për 3 minuta. I kullojmë dhe i përziejmë me salcën, më pas i shtrojmë në tavë.
Në një tenxhere tjetër, hedhim gjalpin dhe më pas shtojmë miellin. E skuqim lehtë dhe i shtojmë gradualisht qumështin duke e trazuar që të mos krijohen kokrriza. I shtojmë salcës beshamel, kripë, arrë moskat dhe e lëmë të bëhet kemoze. Këtë salcë e hedhim mbi makarona. Shtojmë sipas dëshirës djathë parmixhano dhe e fusim në furrë më 250° për 25 minuta.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment
thanks